VLS Oktatási és Vizsgaközpont

Bemutatkozás

Intézményünk, a VLS Oktatás Központ Felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így a régió egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési, oktatási intézménye vagyunk!

A kezdeti, gyakorlati ismereteket adó számítástechnikai oktatás és tanfolyamok után, a 1993-tól bevezetett Országos Képzési Jegyzékben szereplő számítástechnikai szakmák oktatása tanfolyami keretek között következett. Későbbiekben az informatikán túl a kereskedelem, vendéglátás, egészségügy, szociális szolgáltatások és az egyéb szolgáltatások szakmacsoporthoz tartozó munkavédelmi technikus OKJ-s képzéseket, tanfolyamokat indítottunk.

A kereskedelem szakmacsoportban a bolti eladótól, a kereskedő boltvezetőn át a kereskedő OKJ-s képzések keresettek, mely végzettséggel már kereskedelmi egységet, üzletet lehet nyitni, üzemeltetni, illetve annak vezetőjeként lehet tevékenykedni.

A vendéglátás szakterületén a szakács, pincér, cukrász, vendéglátó eladó, vendéglős tanfolyami képzések keresettek, ahol hallgatóink a jól felszerelt tankonyhában és tanétteremben töltik szakmai gyakorlatukat. Ezen végzettségekkel többek között vendéglátóipari egységet lehet üzemeltetni.

A szépészeti szolgáltatások területén a kézápoló és műkörömépítő, lábápoló, fodrász és kozmetikus szakmák népszerűek.

Szerencsére a hegesztő, villanyszerelő és CNC forgácsoló szakmát is egyre többen választják, mely foglalkozások az utóbbi években örvendetes módon  újra piacképessé váltak.

Tanfolyami képzéseinken az elméleti oktatás után a szakmai gyakorlatok következnek, mely a résztvevő számára további költségeket nem jelent.

Önköltséges tanfolyamainkon lehetőség van havi részletekben történő, kamatmentes részletfizetésre. Időszakonként pályázati finanszírozással vehetnek részt hallgatóink képzéseinken, esetenként önrész nélkül is.

Az új OKJ szerint engedélyezett (E-000256/2014) intézmény vagyunk, időnként lehetőség van a részben támogatott és pályázatos képzések lebonyolítására is.

A szakmai felkészítésnek köszönhetően a szakképesítő vizsgáinkon a jó minősítésű, vagy magasabb vizsgaátlagok a jellemzőek, többen kapnak vizsgabizottsági illetve elnöki dicséretet. A hallgatói elégedettség vizsgálataink eredményei kedvezőek, sokan visszatérnek hozzánk további szakma megszerzésére, illetve ajánlanak minket rokonaiknak, ismerőseiknek.

Ügyvezetőnk Varga László, aki felnőttképzési szakértő és programszakértő, rendszeresen vesz részt szakképzési és felnőttképzési intézmények szakképesítő vizsgáin vizsga elnökként, valamint delegált tagként a Pest Megyei Kormányhivatal és a Kereskedelmi és Iparkamara részéről. Ügyvezetőnk többek között pedagógiai és közigazgatási menedzseri végzettséggel  rendelkezik,  mely diplomák a mögöttük lévő ismeretekkel, a képzéseink színvonalas megvalósításában bizonyulnak hasznosnak.

A levizsgázott, szakképesítést szerzett hallgatóink EUROPASS bizonyítvány kiegészítőt igényelhetnek több nyelven, mely belépőnek tekinthető az európai munkavállaláshoz.