VLS Oktatási és Vizsgaközpont

Rólunk mondták

Szabó Edit
A jelenlegi munkahelyemen is  a kereskedelemmel foglalkozom, ami egy élelmiszer bolt. Nem kellett kötelezően elvégeznem ezt a kereskedelmi  tanfolyamot, de a jövőben sajnos bármi előfordulhat és jó ha van a kezemben egy szakmai bizonyítvány. A VLS Oktatási Központtal teljes mértékig meg vagyok, illetve voltam elégedve, mind információnyújtás, mind az oktatás terén! Lehetségesnek tartom, hogy a jövőben is jelentkezek valamilyen képzésre.

Németh-Szabó Mátyás
Azért választottam a kereskedelmi képzést, mert műszaki cikkeket (gépészeti szerelvényeket) forgalmazó üzletet szeretnék nyitni. Az ehhez szükséges szakmai ismereteket és gyakorlatot úgy érzem, a VLS Oktatási Központ képzése teljeskörűen átadta számomra. Nagyon várom, hogy tavasszal megnyithassam az üzletemet, mindenkit szeretettel várok!

Németh Zsuzsanna
A jelenlegi munkahelyem küldött el kereskedő tanfolyamra. Az oktatási helyet én választhattam. Hosszas utánajárás után választottam a VLS Oktatási Központot. Az ár nem volt befolyásoló (általában hasonlóak).  Amikor érdeklődtem, a kolléganők kedvesen tájékoztattak, elegendő információt is kaptam, ami számomra pozitívan hatott. A tanár urat megismerve teljesen elégedett lettem a választásommal. Kedvessége, segítőkészsége az egész csoportot megával ragadta. Tudását átadva komplex, alkalmazható tudást szereztem.

Velkei Csilla
Jelenleg a kereskedelemben dolgozom üzletvezetőként. Szakmailag közel áll hozzám, mert élelmiszer és vegyiáru kereskedő szakmával rendelkezem. Azért jelentkeztem a kereskedő képzésre, mert magasabb szintű munkával szeretném továbbfejleszteni tudásomat a több lábon álláshoz. Kereskedelmi pályámat főiskolai szintre szeretném képezni. Vezetőként képzelem el a jövőmet. A VLS Oktatási Központban a kezdeti képzéshez megkaptam a lehetőséget és teljesen meg voltam elégedve. A tanár úr maximálisan felkészített a vizsgákra.

Meszlényiné Laki Andrea
33 éves vagyok és a lábápoló szakmát szereztem meg  a VLS-nél. Nagyon jónak tartottam a tanárokat, valamint a gyakorlati képzést. Az új szakmámat a kozmetika mellett szeretném végezni.

Kiss Gertrúd
24 éves vagyok, lábápoló képzésen vettem részt. Interneten találtam a VLS Oktatási Központot és szimpatikus volt. Az ügyvezetéssel voltam a legelégedettebb, rugalmasak, és nagyon segítőkészek voltak.

Szeidlné Lakatos Renáta
29 éves vagyok, 2 kislány édesanyja. Először a kézápoló és műkörömépítő tanfolyamot végeztem el, de megtetszett a pedikűrős szakma is. Mindkét szakmában szeretnék dolgozni, majd kellő tapasztalat után külföldön szereték elhelyezkedni, esetleg házhoz járni.  A VLS Oktatási Központ árai fogtak meg, és a képzés-oktatás is nagyon megfelelő és színvonalas volt.

Ekker Ildikó
30 éves vagyok és a cukrász szakmát választottam. A testvérem is megszerezte korábban a képesítést, így szeretnénk közösen a szakmában dolgozni.
Újsághírdetés alapján jelentkeztem a VLS Oktatási Központ  tanfolyamára. A képzéssel elégedett voltam. Engem elsősorban a gyakorlat érdekelt, amit a tanárnő a legjobb tudása szerint levezényelt. A szakmát a kreativitást kedvelőknek ajánlom.

Csikár Gusztáv
A targoncavezető szakmát kiegészítésként választottam a tehergépkocsi vezetői szakmám mellé. Ez a végzettség szükséges sok helyen, például Ausztriában minden második álláshirdetés követelményként jelöli meg a gépjármű kategóriák mellett a targonca vezetői engedély meglétét.
A tanfolyami  oktatás minden tekintetben szakmailag eredményes volt, sok információt tartalmazott, amit a munkánk során biztosan használhatunk.  Az előadó  nagyon felkészült volt, már-már túl sok adat is ért bennünket, ugyanakkor az oktatás szórakoztató is volt a bemutatott oktatóanyagok, filmek miatt.
Azért választottam a VLS oktatási bázisát, mivel jó hírnevet szerzett már magának a hosszú évek során és a kollégák hozzáállása is nagyon díjazható. Az irodában a kolléganők rendkívül segítőkészek voltak, minden információt időben megkaptunk. Jól szervezett képzésen vehettem részt.

Hegedüs Piroska
Tanulásomhoz a VLS Center Kft.-t választottam és örülök neki. Régen megfogalmazódott bennem az elhatározás, hogy mindenképp műkörömépítő, kéz és lábápoló szakember legyek. Elsősorban az interneten keresztül informálódtam. Voltak jó ajánlatok, de vagy az árát sokalltam, vagy az ismeretekre szánt időt keveselltem.
A figyelmemet egy kedves ismerősöm, – aki szintén itt végzett-, hívta fel a képzésre és azt javasolta, hogy nézzem meg a vls.hu -t. Ez számomra az optimális lehetőséget nyújtotta. Hamar akartam elkezdeni a tanulást és csak egy hetet kellett várnom a tanfolyam indítására. Sikeresen elvégeztem, a tanárok mindig mosolyogva, kedvesen oktattak, jó légkörben könnyű volt a tanulás. A tanáraim a szakma kiválóságai, remekül felkészítettek a szakmai elvárásokra. Azt, hogy hogyan tudom új végzettségemet alkalmazni, illetve érvényesülni a szakmában, már főként rajtam fog múlni. Köszönöm!

Lángné Hegyi Krisztina,
Frissen végzett fodrász. 34 éves vagyok és 2 gyermekem van. Elsődleges szempontom az oktatási helyszín kiválasztásánál az időbeosztás volt. Interneten és telefonon kaptam felvilágosítást.
Már régóta szerettem volna a fodrász szakmát kitanulni. Sajnos a munkahelyem megszűnt, ezért vágtam bele a tanulásba. A VLS által biztosított gyakorlati képzőhelyemen, minden segítséget maximálisan megkaptam a szakma alapos megismeréséhez és kitanulásához. Szerencsére lehetőségem nyílt arra, hogy kezdőként saját vállalkozásba kezdjek. Reményeimet fűzöm a szakmában való sikerességemhez.

Fehér Ágnes
Nagyon örülök, hogy jelentkeztem a VLS Oktatási Központ kozmetikus képzésére. Egy nagyon jó csapat részese lehettem, szakmai képzésünkről kiváló szakoktató gondoskodott. Fontos, hogy több lábon álljunk, így mindenkinek ajánlom új szakmák megismerését.

 

Horváth Péter
Azért vettem részt  a targoncavezető képzésen, mert tetszik maga a foglalkozás és egy logisztikai központben szeretnék elhelyezkedni, de sok munkahelyen is kérik ezt a végzettséget. Nemrég költöztünk Bécsbe és ott is jó álláslehetőséget lehet találni.
Azért választottam a VLS Oktatási Központot, mert rugalmasak voltak, nagyon megfelelt nekem a szombati oktatás, mert a munkám miatt hétköznapi oktatáson  nem tudtam volna jelen lenni. Köszönöm.

Zvadáné Horváth Éva
Hosszú évek után lehetőségem nyílt arra, hogy egy teljesen új szakmát tanuljak. Választásom a fodrász szakmára esett. Jó és megnyugtató érzés, hogy a mai világunkban, amikor kevés a munkahely, nehéz elhelyezkedni és fenntartani folyamatos munkaviszonyt, idősebb korban is tanulhatunk új szakmát.
Mindenképpen fontosnak tartom az oktatási központok, így a VLS Oktatási Központ működését is, hisz ők a felnőttoktatásban nagy segítséget nyújtanak a munkából kikerült, új vagy más utakat kereső emberek számára. Én magam is új szakmát tanultam, általa új végzettséget kaptam. E végzettséggel egyéni vállalkozást indíthatok, amiben saját döntéseimre, szakmai tudásomra támaszkodhatok. Köszönöm a lehetőséget a VLS Oktatási Központnak!

Varga Krisztina
Azért választottam a kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakma elsajátításhoz a VLS Oktatási Központot, mert a városban ez a legjobb színvonalú és felszereltségű központ. Az oktatás elméleti és gyakorlati részével egyaránt meg voltam elégedve! Bátran fogom ajánlani barátaimnak, ismerőseimnek, akik OKJ-s bizonyítványt szeretnének.

Gergácz Veronika
Azért ezt a szakmát választottam, mert nagyon érdekelt a műköröm készítés és a lábápolás. Tetszenek azok a dolgok benne, hogy mások segítségére lehetek, mind esztétikailag, mind egészségileg. Az is jó ebben a szakmában, hogy otthon is végezhető, ami a családom számára is hasznos.
A VLS Oktatási Központon keresztül végeztem el az iskolát. Nagyon tetszett, mert a tanárok sok érdekes dolgot mutattak meg. Oktatásuk nagyon precíz volt és kielégítő. Segítőkészek voltak mindenben.

Kutasi Dominika, Németh Zsuzsanna, Nagy Katalin
Örülünk, hogy rövid időn belül ilyen színvonalas képzésben vehettünk részt. Köszönjük az oktatási központnak a rugalmasságát, a hozzáértését.
A szakoktató figyelmét, türelmét külön megköszönjük és örülünk, hogy átadta szakmai tudását.

Bajáczné Kurcsics Anikó .
Azért választottam a munkavédelmi technikus tanfolyamot, mivel környezetmérnökként, fontosnak tartottam a munkavédelmet, illetve célként tűztem ki a tűzvédelmi előadó tanfolyam elvégzését. Az oktatás színvonala megfelelő volt, a segítségnyújtás maximális.
Azért választottam a VLS Oktatási Kft-t, mivel helyileg a lehető legkedvezőbb volt. Tetszett a VLS Központ tanfolyami időbeosztása, szombati napon való oktatás és az időtartammal kapcsolatos rugalmasság. A tanárok és hallgatók együttműködése is jó volt.

Biczó Ildikó
Egy korábbi főnököm javaslatára jelentkeztem a munkavédelmi technikus képzésre, valamint saját álláspontom is az, hogy napjainkban egyre fontosabbá válik a munkavédelem szerepe és egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki. Választásom a VLS-re esett, mivel itt a lehetőségekhez képest legnagyobb rugalmassággal és segítőkészséggel végezték munkájukat, segítették készségesen a tanulókat bármely kérdés vagy probléma felmerülése esetén.
Az oktatók szintén a lehető legfelkészültebbek voltak és magas színvonalon látták el munkájukat. Ezen túlmenően minden a tanulmányainkhoz szükséges segédanyagot megkaptunk. A vizsgák szervezése szintén elismerésre méltó volt, a szervezők mindent megtettek a lehető legjobb lebonyolítás érdekében. Ennek tudatában kijelenthetem, hogy képesítésemet igazoló bizonyítványom mellett valós, használható szakmai tudásra is sikerült szert tennem.

Horváth András
Az oktatás az előzetes kiírásnak, a meghirdetésnek megfelelő volt, az oktatók korrekt módon tartották meg az órákat, az ütemtervnek és a tananyagnak megfelelően. A tanárok előadásmódja felkészült volt. Alkalmazták a klasszikus és az új oktatási módokat is. Az üzemlátogatások szervezettsége, előkészítettsége jó volt. Sok információ állt rendelkezésre.A jegyzetek beszerzése a kezdeti problémák után megoldódott.
A vizsgafelkészítés pontos, precíz.

Erőss Gyöngyi
25 éves vagyok. A VLS Oktatási Központban szereztem pincér szakképesítést. Én pénzügyi szakügyintéző vagyok, de nem tudtam korábban elhelyezkedni a szakmámban, ezért munkát vállaltam Ausztriában a vendéglátásban. Ott pincérként néha csak kisegítettem, így megtetszett ez a szakma, majd ezért döntöttem úgy, hogy pincér szakképesítést szerzek. A VLS Oktatási Központ több reklámját, hírdetését láttam és ez felkeltette az érdeklődésemet.  A kamatmentes, havi részletfizetési lehetőség szerintem nagyon pozitív.
A tanfolyamon leginkább a rugalmasság, a tanárok segítőkészsége tetszett, így a gyakorlati órákat is hozzá tudtam igazítani a munkámhoz.  Ajánlom a VLS Oktatási Központot másoknak, mert a szakmára épülő  tanétteremben végezhettem a gyakorlatokat és segítőkész, nagy tapasztalattal bíró tanáraink voltak. Az új szakmámmal Ausztriában szeretnék a vendéglátásban elhelyezkedni.

Széherné Németh Judit
Azért választottam a VLS Oktatási Központot, mert a rugalmas távoktatási rendszer kényelmessé tette a kereskedő tanfolyam elvégzését.  Az elméleti oktatás és a gyakorlat is alapos volt, a vizsgákra megfelelően felkészített. Az otthoni tanuláshoz a  VLS minden tananyagot megfelelő mennyiségben és minőségben a rendelkezésünkre bocsátott.

Magyar Bertalan
A kereskedő  képzésre a jelenlegi munkaköröm és vállalkozásom jövőbeli működésének érdekében volt szükségem. A VLS Oktatási Központot elsősorban a közeli ismerősök tapasztalatára, ill. véleményére alapozva, másodsorban személyes ismerettség okán választottam. Az oktatás színvonala az elvárásaimnak jól megfelelt. Kiemelkedő a tanárok hozzáállása, szakmai felkészültsége. Külön köszönöm a gyakorlati oktatás megszervezésében nyújtott segítséget a VLS részéről.
A jövőbeli oktatási igényem esetén a VLS Oktatási Központ képzéseit helyezem előtérbe, amennyiben a szükséges oktatásra ott is lehetőség nyílik.

Csóka Anita
Nemrég módosítottam pályát, tizenhárom évig látszerészként dolgoztam. Egy idő után megérett bennem az elhatározás a váltás, a továbblépés felé. Jelenleg egy használt baba-mama ruházati üzletben dolgozom, ahol egyéb kiegészítőket is árusítunk.  A Munkámhoz nem szükséges  a szakképesítés, azonban úgy döntöttem, hogy elvégzem a kereskedő szakképzést a jövőre gondolva. Nem bántam meg, sőt örülök, hogy a VLS-hez jöttem. Egy kedves ismerősöm Király Jánosné, Ica néni  ajánlotta az intézményt, aki korábban itt dolgozott szakoktatóként.
Tetszett a képzés, az oktatás menetével is elégedett vagyok, érdekes volt számomra feleleveníteni a réges-régen tanultakat. Tanáraink maximális tudása által újabb ismeretekre is szert tehettem.
Nem tudom, hogy a késöbbiek során hogy alakul majd az életem, milyen változások lesznek munkám területén, de abban biztos vagyok, hogy az itt megszerzett tudás hasznomra válik. Köszönök mindent!
 
Gurdon Julianna
Azért választottam a szociális gondozó és ápoló képzést, mert úgy éreztem, hogy ez a hivatás való nekem. Az interneten tájékozódtam, hogy hol indul képzés. Így találtam rá a VLS-re. Nagyon örültem, hogy a VLS Oktatási Központ szervez ilyen tanfolyamot, szivesen jöttem ide, mivel férjem évekkel ezelőtt itt végezte a kereskedő képzést és nagyon jó tapasztalatai voltak.
 
Kiss Annamária
Tavaly nyáron eldöntöttem, hogy elvégzek egy  tanfolyamot, azért,  hogy könnyebben el tudjak helyezkedni. A szociális gondozó és ápoló szakmát választottam, mivel ebben  már volt tapasztalatom. Ismerősöm már régebben ajánlotta a VLS Oktatási Központot, ezért ezt a képzőt választottam. Nem csalódtam, sőt jól döntöttem, mert nagyon jól volt megszervezve a tanfolyam és a tanárok is segítőkészek voltak. Köszönöm.

Kassai Lászlóné
Tanulmányaimhoz a VLS Oktatási Központot választottam, mert az oktatásról jót hallottam és a színvonallal kapcsolatban is pozitív visszajelzések jutottak tudomásomra. A lábápoló szakmát végeztem el, mivel masszőrként is láttam, hogy igény lenne pedikűrözésre.
A szakmai oktatással nagyon elégedett vagyok.

Fülöp Zsuzsanna
A masszőr szakmám mellett szerettem volna egy újabb szakmát megtanulni. A hölgyeknek nagyon fontos a szépség és az ápoltság. Ezért gondoltam, hogy a VLS Oktatási Központnál kitanulom kézápoló és műkörömépítő szakmát. Az oktatás színvonala nagyon jó, tetszett, jó volt, hogy délutáni időpontokban vannak a képzések, így munka mellett is meg tudom oldani. A tanárok kedvesek, segítőkészek.

 

Cserpánné Tama Ivett
A VLS-t választottam, mert több helyen is voltam érdeklődni és ennél az irodánál fogadtak a legkedvesebben, készségesen válaszoltak a kérdéseimre. Ha bármi problámám volt azonnal és segítőkészen reagáltak. A képzés magas színvonalú, a tanárok kedvesek  és jól felkészültek.

Nyúl Orsolya Hanga
A kézápoló tanfolyamot választottam, mivel szeretnék külföldön elhelyezkedni. A képzés során minden szakmai segítséget megkaptam ahhoz, hogy a lehető legjobban, legfelkészültebben kezdhessem el az új karrieremet.
Minden támogatást megkaptam, mindenki nagyon készséges volt a tanfolyam során! Korrekt, felkészült csapat!

Horváth Eszter
A VLS Center Kft-t választottam, mert az időbeosztásomhoz, munkaidőmhöz ezt tudtam hozzáilleszteni. A lábápoló érdekelt, mert kapcsolódik a többi szakmámhoz (ápoló, kozmetikus, gyógymasszőr) és a munkahelyemen így többféle tevékenységet tudok végezni. Több lehetőségem van így.  Az iskolától megkaptam a megfelelő tájékoztatást. Időben, zökkenőmentesen történt minden. Az oktatónk a lehető legjobb volt. Sokat tanultam tőle. Köszönöm.

Csikósné Czakó Franciska
Barátnőmmel beszélgettünk és szóba került a gyógymasszázs. Ő tanulta, mesélt róla és nekem megtetszett. Megnéztem, hogy hol vannak gyógymasszőr  tanfolyamok, így találtam a VLS Oktatási Központra. Az irodában kedvesek, aranyosak voltak. Mindenben igyekeztek segíteni.
Nagyon jó tanárokat kaptunk. Szívesen jártunk az órákra és a szakmai gyakorlatokra. Köszönöm szépen.

Morna Zoltánné
A vendéglátó eladó szakmát választottam a VLS-ben. A vendéglátást nagyon szeretem és szeretek emberekkel beszélgetni, mivel már évek óta ebben a szakmában dolgozom, jól eső érzés a vendég elégedettségének elnyerése. Terveim szerint továbbra is ebben a szakmában szeretnék dolgozni. Sikerült a tanulás révén még több tapasztalatot szereznem. A tanfolyam számomra nem volt nehéz, napi kevés időráfordítással, tanulással sikeres vizsgát tudhatok magam mögött.

Boros Bálint
Több emberrel beszéltem, mielőtt a VLS Oktatási Központot választottam. Sokan ajánlották a VLS-t és ők is elégedettek voltak az oktatás színvonalával. Az interneten is utána tudtam nézni a vendéglős képzésnek, majd az oktatási centrumnak, még a tanfolyami jelentkezés előtt.  Azért választottam ezt a szakmát, mert mindig is közel állt hozzám a téma és esetlegesen a közeljövőben hasznosíthatom a tanfolyamon elsajátított anyagot.

Rácz Sándor
Teniszedzőként és masszőrként dolgozom jelenleg. A vendéglős szakma iránt elsősorban hobbiból érdeklődöm. A képzés során nem csak a vendéglátási ismeretekkel találkoztunk, hanem a szakács szakma rejtelmeibe is betekintést kaptunk. A képzés elvégzésével egy újabb szakma birtokába kerültem, ami a mai bizonytalan világban nem egy hátrányos dolog.
A VLS Center Kft. képzését is azért választottam, mert számomra ők biztosították a megfelelő feltételeket, mind időbeosztásban, mind szakmai háttér tekintetében.

Németh Gábor
A vendéglátó-eladó szakképzést azért választottam, mert ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni és fontosnak tartom a megfelelő háttér, illetve ismeretanyag és tudás megszerzését.
Eddigiekben élelmiszer-eladói, illetve kereskedő-boltvezető végzettséget, valamint bártender képzettséget szereztem.  A jövőt illetően szeretnék a vendéglátóiparban dolgozni, valamint a későbbiekben saját vendéglátóegységet nyítni.
A VLS oktatását azért választottam, mert elérhető áron biztosította a képzést, megfelelő időbeosztással és kielégítő mennyiségű ismeretanyaggal.
Az oktatás színvonalával teljes mértékben meg voltam elégedve.

Baráth Sándor
Munkahelyemen a vendégek fogadását és a turizmus szervezésével kapcsolatos feladatokat végzem.  Szükségét éreztem a szakirányú ismeretek és vele együtt  a vendéglős szakma megszerzésének.
Az interneten kerestem a lehetőségeket és a lakhelyemhez legközelebbi  helyet választottam. Munkahelyemen elég elfoglalt vagyok és a szombati iskolába járás felelt meg a munkaidő beosztásomnak.
Örülök, hogy ezt a képzést választottam.

Simon Zoltán
A vállalkozásomhoz szükségem volt a vendéglős képzésre. Jó híreket hallottam a VLS-ről. Sajnálatosan a megszerzett végzettségeimmel (erdész, biológia környezetvédelem tanár, környezetkutató, geográfus, kereskedő) itt az országban nehéz elhelyezkedni. A meglévő állásomban (tanár) kevés a fizetésem. Két lehetőségem volt, az egyik szerint külföldön vállalok munkát vagy belevágok az iskolában büfé létesítési projektbe. Az utóbbinál maradtam és emiatt kellett az újabb végzettség megszerzése.

Molnár László
Gázhegesztő képzésen vettem részt a VLS-nél. Megelégedéssel tapasztaltam a magas szintű szakmai felkészültséget, mind a tanári kar, mind a képzéshez kapcsolódó szakmai háttér tekintetében.  Különösen tetszett a képzés szervezének rugalmassága, gördülékenysége.  Szakmai előmenetelem kapcsán szükségem volt a gázhegesző szakképesítésre, melyből már sikeres szakképesítő vizsgát tettem. A későbbiekben szeretném bővíteni az ismereteimet, egyéb hegesztési eljárásokkal is!

Király Árpád
Azért választottam a hegesztő szakmát, mert lakatosként dolgozom és szinte nélkülözhetetlen számomra a hegesztés! Szeretnék ebben a szakmában is elismert szakemberré válni, valamint mégegy eljárást elsajátítani és abból is végzettséget szerezni.

Nagy Bálint József
A jelenlegi munkámhoz és a jővőbeli terveimhez is szükséges a fogyóelekródás, védőgázas ívhegesztő szakképesítés. A szükséges elmélet, gyakorlat és a szakmai tapasztalatok megszerzése miatt jelentkeztem a VLS képzésére. A jővőbeli szaktudásom bővítésére szintén a VLS-t fogom választani.
Munkám során gyakran előforduló hegesztő munkák miatt választottam ezt a szakmát, mivel nem csak dolgoznom kell, hanem tudnom kell azt is, hogy mit. miért csinálok, de  a  hegesztő végzettségre is szükségesem volt.
A továbbiakben szeretnék egyéni vállalkozóként hegesztő munkálatokat végezni, ezért is szükséges volt nekem a tanfolyam.

Németh Renáta
Azért választottam a fodrász szakmát,  mert nappali tagozaton nem volt lehetőségem arra, hogy ezt a szakmát válasszam, ezért kereskedő lettem, eladóként dolgoztam és amikor megszünt a munkaviszonyom, és időm engedte, hogy kitanuljam a fodrász szakot. VLS oktatási központ mellett döntöttem, mert máshol nem indult ilyen tanfolyam. Örülök, hogy így alakult, teljesen meg vagyok elégedve az iskolával. Köszönöm.

Saáry Erzsébet
A fodrász szakmát most választottam, mert annak idején szüleim nem engedték meg, hogy fodrász lehessek.  Szüleim akaratának megfelelően érettségit kellett szereznem, így a kereskedelmi szakközépiskolában végeztem. Idén gyűlt össze a pénzem és mivel GYED-en vagyok, időben is ráértem.
Nagyon szeretnék fodrászként dolgozni, szeretem az embereket és kreatívitást is látok benne.

Sipos Lilla
A kozmetikus szakmát választottam, mert nagyon érdekel a szépségipar, most jöttem rá, hogy mit szeretnék csinálni, mivel szeretnék foglalkozni a közeljövőben. Sokoldalú szakma, ezen belül még mélyebben elmerülnék a kozmetikában.

Tóth Viktória
Azért választottam az élelmiszer-vegyiáru eladó szakmát, mert ebben a szakmában sikerült elhelyezkednem és még sokáig szeretnék jelenlegi munkahelyemen dolgozni. Ennek az volt a feltétele, hogy sikeres vizsgát tegyek. Szerencsére jeles eredménnyel ezt sikerült teljesítenem.

 Hidegh Gergely
A kereskedő tanfolyam során elméletben és gyakorlatban, szakmai szempontok szerint ismerhettem meg egy kereskedelmi egység működését. Igaz, maga a tanultak alkalmazása majd csak gyakorlatban válik magabiztossá, de jó alapot nyújtanak a késöbbiekben, melyek elengedhetetlenek lesznek a sikeres munkához, fejlődéshez.

Horváth Erzsébet
Lovasboltot szeretnék nyitni, ahhoz kellett a kereskedelmi végzettség. A VLS-ben megtaláltam a nekem legmegfelelőbb képzési formát. Jó feltételeket biztosított, az ár, a képzési idő és az oktatás rendjének tekintetében.
Elégedett vagyok, mert feltételezéseim, reményeim teljesültek.