VLS Oktatási és Vizsgaközpont

CNC szerszámgépek műhelyprogramozója

Engedély szám: E/2020/000315
Programkövetelmény száma: 07153017
Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség, foglalkozás-egészségügyi alkalmasság
Szakmai előképzettség: NC-, CNC-munkakörben szerzett minimum 3 éves tapasztalat
A szakképesítésre jelentkezőnek rendelkeznie kell CNC szerszámgépen történő megmunkálásban szerzett igazolható, vagy munkáltató által igazolt minimum 3 éves szakmai gyakorlattal és szabványos CNC programozási alapismeretekkel.
Képes egyszerűbb CNC program megírására, az ehhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, melynek mérését a képzési programban rögzíteni kell (úgy mint: műszaki ábrázolási ismeretek, rajzolvasási képesség, alapvető kézi és gépi forgácsolási ismeretek hagyományos és CNC gépen, anyagismeret, dokumentációs előírások általános ismerete, mérési ismeretek, technológiai ismeretek).
Képzés időtartama: 5 hónap
Képzés óraszám: 200 óra
Képzési napok: szombatonként 8.00-14.00-ig, ill. online az ország egész területén!
Képzés díja:  400 000 Ft, melyből 40 000 Ft. beiratkozási díj + havi részlet (72 000 Ft./hó)
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig).

Képzésünk az új felnőttképzési törvény előírásai szerint indul: 2023. március 25-én, szombaton! A tanfolyamot elvégző résztvevőink, akkreditált vizsgaközpont által szervezett szakképesítő vizsgát tesznek, mely államilag elismert képesítést tanúsít! A szakmai vizsgát biztosítjuk! Ma a piacképes szakma és a biztos tudás a legjobb befektetés! 

A szakmai gyakorlatot biztosítjuk, de 90%-a munkahelyen is letölthető!

A képzés célja:
A CNC szerszámgépek műhelyprogramozója a szerszámgépek működésének ismerete mellett gyakorlati kompetenciák birtokában, instrukciók alapján azonosítja az ipari anyagokat, a technológiai dokumentáció alapján kiválasztja a megfelelő szerszámo(ka)t, készüléke(ke)t, megfelelő módon befogja az előgyártmányt (vagy félkész terméket), önállóan felveszi a nullpontokat, elkészíti a CNC programot, majd legyártja az alkatrészt. Magabiztosan tudja értelmezni a szabványokat, az alkatrészrajzon megadott információkat és önállóan képes azokat alkalmazni.  Gyakorlatot szerez egyszerű és összetettebb CNC-programok, ciklusutasítások, paraméteres programok készítésében és tesztelésében, így az egyedi, kis- és közepessorozatú munkadarabokat az üzemben a szerszámgép vezérlőpanelén – a technológus utasításai szerint – programozza. El tudja végezni az általános geometriai méréseket. Elvégzi az előírt gyártásközi minőség-ellenőrzéseket, és azok eredményeit az előírásoknak megfelelően dokumentálja.

 Témakörök:
– Műszaki kommunikáció
– Ipari anyag- és gyártásismeret
– CNC műhelyközpontú programozás
– CNC esztergálás  gyakorlat
– CNC marás  gyakorlat

A tanfolyamról további információ kérhető Varga László oktatásvezetőtől a 30 9 372-114-es mobilszámon!

 

 

Regisztrációs lap

  1. kitöltendő
  2. kitöltendő
  3. kitöltendő
  4. kitöltendő
  5. kitöltendő
  6. kitöltendő
  7. kitöltendő
  8. kitöltendő
  9. érvényes e-mail cím