VLS Oktatási és Vizsgaközpont

Falusi vendéglátó

Engedély szám: E/2020/000315
Programkövetelmény száma: 10133006
Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség,
Szakmai előképzettség:  
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Képzés időtartama: 7 hónap
Képzés óraszám: 800 óra
Képzési napok: szombatonként 8.00-14.00-ig, ill. digitális munkarendben, az ország egész területén!
Képzés díja:  285 000 Ft, melyből 40 000 Ft. beiratkozási díj + havi részlet (35 000Ft./hó)
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig)
Az új szakképesítő képzést elvégző résztvevőink, akkreditált vizsgaközpont által szervezett képesítő vizsgát tesznek. 
A szakképesítés bizonyítványa államilag elismert szakképesítést tanúsít. A képzés az új felnőttképzési törvény előírásai szerint
indul.

A képzés célja:
A falusi vendéglátó feladatai szerteágazóak, üzleti döntéseket hoz, partnerekkel, vendégekkel, munkatársakkal együttműködik. Biztosítja a vendéglátóhely operatív működését. Tudatos szakemberként tervezi meg munkáját, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ. Fogadja és kezeli a megrendeléseket, visszaigazol, tájékoztat, fizetési 2/11 módokra javaslatot tesz, amelyek sokfélék lehetnek, készpénz, SZÉP kártyák, átutalás, online fizetés is. A falusi vendéglátó a saját gazdaságában élelmiszer előállító kistermelői tevékenységet végezhet. A falusi vendéglátóhelyen saját illetve a helyi termékekből is álló vendéglátást folytathat. A vendégek részére programokat ajánl, igény szerint szervez, marketing tevékenységet végez, valamint a vendéglátóhellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat is kézben tartja. Ellátja a vendéglátóhely karbantartási feladatait, ügyel a környezetre, és a logisztikai feladatokat is megoldja, biztosítja a takarítási folyamatokat. Szakszerűen üzemelteti a munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket, szerszámokat. Betartja a munka és balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat. Tervezi és szervezi a munkatársak munkáját, értékeli, és motiválja dolgozóit. Kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, valamint az értékesítésbe bekapcsolódó utazásszervezőkkel. A vendéglátóhellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket precízen, folyamatosan elvégzi.

 Témakörök:
-A vendéglátás alapjai
-Alapvető számítási, ügyviteli feladatok
-Kistermelői alapismeretek
-Falusi vendéglátó vállalkozás működése
-Árubeszerzés, áruforgalom
-Termelés és értékesítés a falusi vendéglátásban
-Marketing ismeretek
-Nyomtatvány kitöltés
-A falusi vendéglátó gyakorlati feladata
-Gasztronómiai tevékenység

A tanfolyamról további információ kérhető Varga László oktatásvezetőtől a 30 9 372-114-es mobilszámon!

 

Regisztrációs lap

  1. kitöltendő
  2. kitöltendő
  3. kitöltendő
  4. kitöltendő
  5. kitöltendő
  6. kitöltendő
  7. kitöltendő
  8. kitöltendő
  9. érvényes e-mail cím