VLS Oktatási és Vizsgaközpont

Gyógyszertári szakasszisztens tanfolyam

Engedély szám: E/2020/000315
Programkövetelmény száma: 09165001
Jelentkezés feltétele: Érettségi bizonyítvány, gyógyszertári asszisztens végzettség, egészségügyi alkalmasság
Szakmai előképzettség: Gyógyszertári asszisztens végzettség megszerzése után 1 éves gyógyszertári asszisztens munkaköri gyakorlat
Képzés időtartama: 8 hónap
Képzés óraszáma: 600 óra
Képzési napok:  digitális munkarendben az ország egész területén, ill. konzultációkkal,  szombatonként! Előírt 300 óra gyakorlat saját patikában letölthető!
Képzés díja: 232 000 Ft, melyből 40 000 Ft. beiratkozási díj + havi részlet (8 x 24 000 Ft./hó)
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig)
A gyógyszertári szakasszisztens képzésünk az új felnőttképzési törvény előírásai szerint indul: 2022. december 10-én szombaton. A tanfolyamot elvégző résztvevőink, akkreditált vizsgaközpont által szervezett szakképesítő vizsgát tesznek, mely államilag elismert képesítést tanúsít! A szakmai vizsgát biztosítjuk! Ma a piacképes szakma és a biztos tudás a legjobb befektetés! 

 

A képzés célja:
A gyógyszertári szakasszisztens rendelkezik a szakma hosszú távú és magas szintű műveléséhez szükséges gyakorlati módszerekkel és eszközökkel kapcsolatos biztos ismeretekkel. Gyógyszerész jelenlétében, önállóan látja el a vényköteles, a vény nélküli gyógyszerek, gyógynövények, és a gyógyhatású készítmények, valamint egyéb, a gyógyszertárban forgalmazható termékek kiadását. A gyógyszertári szakasszisztens az expediálás során betegtájékoztatást, tanácsadást végez. Segítséget nyújt a gyógyszerész alapszintű gyógyszerészi gondozási tevékenységéhez. Adminisztrációs feladatokat lát el. Tudását, ismereteit naprakészen tartja. Megfelelő kommunikációt tart mind a betegekkel, mind a gyógyszertárban dolgozó gyógyszerészekkel, asszisztensekkel, és egyéb személyzettel. A betegekkel való kommunikációja során képes a gyógyszerhasználati adherencia növelésében részt venni. Tevékenységével a gyógyszerész munkáját segíti és a gyógyszertár feladataiban közreműködik. Részt vesz a gyógyszertár logisztikai, gazdálkodási és minőségbiztosítási tevékenységében.

Témakörök:
– Gyógyszergazdálkodás és üzemvitel
– Gyógyszertan
– Kórélettan
– Gyógyszertári informatika
– Egészségfejlesztés, egészségnevelés
– Gyógyszerkiadással, gyógyszerellátással kapcsolatos feladatok
– Szakmai kommunikáció
– Jogi ismeretek

A tanfolyamról további információ kérhető Varga László oktatásvezetőtől a 30 9 372-114-es mobilszámon!

Regisztrációs lap

  1. kitöltendő
  2. kitöltendő
  3. kitöltendő
  4. kitöltendő
  5. kitöltendő
  6. kitöltendő
  7. kitöltendő
  8. kitöltendő
  9. érvényes e-mail cím