Szakács tanfolyam
OKJ szám: 34 811 04
Nyilvántartásba vételi száma: E-000256/2014/A009
Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség, Egészségügyi alkalmasság
(iskolai előképzettség hiányában bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás, turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában)
Képzés óraszáma: 960 óra, melyből 288 óra elmélet és 672 óra gyakorlat
Képzés időtartama: 9 hónap
Képzés típusa: Csoportos képzés
Maximális létszám: 16 fő
Képzési napok: elmélet hétfőnként 16.00 h.-tól, majd gyakorlatok szerdánként 16.00 órától. A külső gyakorlatok előre egyeztetett időpontban vagy egyéni ütemezés szerint
Képzés helyszíne: Iskolában, tankonyhában, tanétteremben
Az oktatás díja: 291 000 Ft., mely a gyakorlati vizsgafelkészítést, az alapanyagok árát és a jegyzeteket is tartalmazza.
melyből 30 000 Ft. beiratkozás + havi részlet (9 x 29 000 Ft.)
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig)
Vizsgadíj: 95 000 Ft.
Záróvizsga: Írásbeli és gyakorlati (Intézményünk saját vizsgáztatási joggal rendelkezik!)
Záróvizsga helyszíne: A képzés helyszínén.
A most vizsgázott szakácsainknak gratulálunk a 4,00-as szép eredményű vizsgájukhoz!
Utolsó OKJ-s tanfolyamaink elindultak! Még csatlakozhat képzéseinkhez! Ma a piacképes szakma és a biztos tudás a legjobb befektetés!
Most utoljára tanulhat, az Európiai Unióban is elismert, OKJ-s, piacképes szakmát! OKJ-s képzést indítani tilos és az új szakmák kizárólag iskolarendszerben tanulhatók, valamint több évesek lettek!
Intézményünk fokozatosan állt vissza digitális munkarendből személyes oktatásra! A rendelkezés a jövőben megjelenő kormányrendelet tartalmától függően változhat! A tanfolyami becsatlakozásokat továbbra is zavartalanul fogadjuk!
OKJ-s vizsga után EUROPASS bizonyítvány igényelhető!
A képzés célja:
A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátóipari egységekben, háztartásokban. A szakképesítéssel rendelkező képes étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani, az ételekhez a nyersanyagok fajtáját, mennyiségét meghatározni, felmmérni a meglévő készletek mennyiségét rendelést összeállítani, árut rendelni, átvenni. Előkészíti a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, nyersanyagokat és különféle ételeket készít, melegen tart, tálal és díszít.
Modulok:
11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11499-12 Foglalkoztatás II.
11497-12 Foglalkoztatás I
11561-16 Gazdálkodási ismeretek
11518-16 Élelmiszerismeret
12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
12095-16 Ételkészítési ismeretek
Felnőttképzési szolgáltatásaink, melyek minden jelentkező számára térítésmentesen vehetőek igénybe:
00000091 Előzetes tudásszint-felmérés
00000094 Elhelyezkedési tanácsadás
00000095 Álláskeresési technikák
A tanfolyamról további információ kérhető Varga László oktatásvezetőtől a 30 9 372-114-es mobilszámon!