VLS Oktatási és Vizsgaközpont

CNC-programozó tanfolyam

Azonosító: Tanúsítványt adó képzés  (2013. LXXVII. Felnőttképzési törvény hatályán kívüli képzés)
Jelentkezés feltétele: CNC-Forgácsoló OKJ végzettség (31 521 02 0000 00 00)
Képzés óraszáma: 180 óra
Képzés időtartama: 6 hónap
Képzés típusa: Csoportos képzés
Maximális létszám: 15 fő
Képzési napok: szombati napokon 9.00-15.00-ig
Képzés helyszíne: Iskolában, gyakorlati képzőhelyen
Részvételi díj: 280 000 Ft Áfával, mely a szakmai gyakorlatot, a nyersanyagok árát és az esetleges jegyzeteket is tartalmazza.
melyből 30 000 Ft. beiratkozási díj+ (6 x 42 000) Ft havi részlet
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig)
Vizsgadíj: (50 000 Ft.+Áfa)
Záróvizsga: szóbeli, gyakorlati
Záróvizsga helyszíne: A képzés helyszínén
A  képzésünk hamarosan indul!

A képzés célja:
Az NC, CNC programozó technológusok feladatai az NC, CNC szerszámgépek, gyártócellák üzemeltetése, számítógépes tervezés, gyártástervezés (CAD-CAM), a megmunkáló programok elkészítése. (CAD-CAM bemutató jelleggel) Fő vezérlés a HAIDANHAIN
Önállóan tudják elvégezni a számítógépes gyártástervezést és kezelni az ehhez szükséges számítástechnikai eszközöket (számítógépek és perifériák), valamint az NC- és CNC gépeket és a hozzátartozó berendezéseket, különös tekintettel a szerszám – és munkadarab-ellátó eszközökre, szerszámgép kiszolgáló ipari robotokra. Képesek legyenek a rendellenességeket felismerni, azok kiváltó okait behatárolni és a programozási hibákat elhárítani. A rájuk bízott berendezéseket a legjobb hatásfokkal, a leggazdaságosabban üzemeltetni, az adott műszaki dokumentumok előírásainak megfelelő gyártási program készítésére, a szakmához – tevékenységhez – tartozó precíziós mérőeszközök és készülékek szakszerű alkalmazására. A munkavédelmi, tűzrendészeti, környezetvédelmi ismeretek birtokában munkájukat úgy tudják megszervezni, hogy saját maguk, munkatársaik és környezetük károsodását elkerüljék. Ismerjék a szakképesítéshez tartozó minőségbiztosítási rendszer elemeit.

 Főbb témakörök/ modulok:
A hallgatók képesek egy tervezőrendszerben kétdimenziós feladatok önálló elvégzésére, alkatrészprogram elkészítésére (számítógépes geometriai számítások végzése, művelettervezés, szerszámozási és készülék-meghatározási feladatok, az NC/CNC programok elkészítése), készségszinten ismernek egy három tengelyes vezérlés paraméteres programozását. Képesek a háromdimenziós szabadfelületek tervezésére, valamint CAM-rendszerrel CNC programok generálására és futtatására. Jártasság szintjén ismerik a CNC gépeket kiszolgáló robotok működését, programozását, a meglévő gyártási programok üzembeállítását.

Tanult vezérlés(ek): HEINDENHAIN, Siemens, Fanuc

A Képzés eredményes befejezésekor 2 nyelvű (magyar + 1 választott angol, német, francia) igazoló Tanúsítványt adunk!

nyomtatás

Regisztrációs lap

  1. kitöltendő
  2. kitöltendő
  3. kitöltendő
  4. kitöltendő
  5. kitöltendő
  6. kitöltendő
  7. kitöltendő
  8. kitöltendő
  9. érvényes e-mail cím