VLS Oktatási és Vizsgaközpont

CNC-programozó tanfolyam

A tanfolyam információ utolsó frissítésének dátuma: 2019. március 28, - 08:14 de.

Azonosító: Tanúsítványt adó képzés  (2013. LXXVII. Felnőttképzési törvény hatályán kívüli képzés)
Jelentkezés feltétele: CNC-Forgácsoló OKJ végzettség (31 521 02 0000 00 00)
Képzés óraszáma: 180 óra
Képzés időtartama: 6 hónap
Képzés típusa: Csoportos képzés
Maximális létszám: 15 fő
Képzési napok: szombati napokon 9.00-15.00-ig
Képzés helyszíne: Iskolában, gyakorlati képzőhelyen
Részvételi díj: 180 000 Ft+Áfa, mely a szakmai gyakorlatot, a nyersanyagok árát és az esetleges jegyzeteket is tartalmazza.
melyből 38 000 Ft beiratkozási díj+ (5 x 38 000) Ft havi részlet
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig)
Vizsgadíj: (30 000 Ft+Áfa) = 38 100 Ft
Záróvizsga: szóbeli, gyakorlati
Záróvizsga helyszíne: A képzés helyszínén
Az  képzésünk hamarosan indul!

A képzés célja:
Az NC, CNC programozó technológusok feladatai az NC, CNC szerszámgépek, gyártócellák üzemeltetése, számítógépes tervezés, gyártástervezés (CAD-CAM), a megmunkáló programok elkészítése. (CAD-CAM bemutató jelleggel) Fő vezérlés a HAIDANHAIN
Önállóan tudják elvégezni a számítógépes gyártástervezést és kezelni az ehhez szükséges számítástechnikai eszközöket (számítógépek és perifériák), valamint az NC- és CNC gépeket és a hozzátartozó berendezéseket, különös tekintettel a szerszám – és munkadarab-ellátó eszközökre, szerszámgép kiszolgáló ipari robotokra. Képesek legyenek a rendellenességeket felismerni, azok kiváltó okait behatárolni és a programozási hibákat elhárítani. A rájuk bízott berendezéseket a legjobb hatásfokkal, a leggazdaságosabban üzemeltetni, az adott műszaki dokumentumok előírásainak megfelelő gyártási program készítésére, a szakmához – tevékenységhez – tartozó precíziós mérőeszközök és készülékek szakszerű alkalmazására. A munkavédelmi, tűzrendészeti, környezetvédelmi ismeretek birtokában munkájukat úgy tudják megszervezni, hogy saját maguk, munkatársaik és környezetük károsodását elkerüljék. Ismerjék a szakképesítéshez tartozó minőségbiztosítási rendszer elemeit.

 Főbb témakörök/ modulok:
A hallgatók képesek egy tervezőrendszerben kétdimenziós feladatok önálló elvégzésére, alkatrészprogram elkészítésére (számítógépes geometriai számítások végzése, művelettervezés, szerszámozási és készülék-meghatározási feladatok, az NC/CNC programok elkészítése), készségszinten ismernek egy három tengelyes vezérlés paraméteres programozását. Képesek a háromdimenziós szabadfelületek tervezésére, valamint CAM-rendszerrel CNC programok generálására és futtatására. Jártasság szintjén ismerik a CNC gépeket kiszolgáló robotok működését, programozását, a meglévő gyártási programok üzembeállítását.

Tanult vezérlés(ek): HEINDENHAIN, Siemens, Fanuc

A Képzés eredményes befejezésekor 2 nyelvű (magyar + 1 választott angol, német, francia) igazoló Tanúsítványt adunk!

Az oldal nyomtatása Az oldal nyomtatása

Regisztrációs lap

  1. kitöltendő
  2. kitöltendő
  3. kitöltendő
  4. kitöltendő
  5. kitöltendő
  6. kitöltendő
  7. kitöltendő
  8. kitöltendő
  9. érvényes e-mail cím