VLS Oktatási és Vizsgaközpont

Villámvédelmi felülvizsgáló

A tanfolyam információ utolsó frissítésének dátuma: 2022. szeptember 26, - 12:35 du.


OKJ szám: 35 522 16
Nyilvántartásba vételi száma:E-000256/2014/A039
Jelentkezés feltétele: Egészségügyi alkalmasság és 34 522 04 Villanyszerelő, vagy középfokú vagy felsőfokú erősáramú végzettség és a 7. Egyebek fejezetben foglaltak, valamint3 év erősáramú szakmai gyakorlat, az előírt szakmai végzettség megszerzését követően.
Képzés óraszáma: 100 óra, melyből 80 óra elmélet és 20 óra gyakorlat
Képzés időtartama: 5 hónap
Képzés típusa: Csoportos képzés.
Maximális létszám: 15 fő
Képzési napok: hétfőnként 17.00 és 22 óra között.
Képzés helyszíne: Iskolában, gyakorlati képzőhelyen.
Részvételi díj: 180 000 Ft., mely a gyakorlati vizsgafelkészítést, a nyersanyagok árát is tartalmazza,
melyből 30 000 Ft beiratkozási díj+ (5 x 30 000 Ft havi részlet)
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig).
Vizsgadíj: 95 000 Ft.
Záróvizsga: írásbeli, gyakorlati, szóbeli
Záróvizsga helyszíne: A képzés helyszínén.
Utolsó OKJ-s tanfolyamaink elindultak! Még csatlakozhat elindult képzéseinkhez! Ma a piacképes szakma és a biztos tudás a legjobb befektetés! 

Most utoljára tanulhat, az Európiai Unióban is elismert, OKJ-s, piacképes szakmát! OKJ-s képzést indítani tilos és az új szakmák kizárólag iskolarendszerben  tanulhatók, valamint több évesek lettek!

Intézményünk fokozatosan állt át digitális munkarendből személyes oktatásra! A rendelkezés  a jövőben megjelenő kormányrendelet tartalmától függően változhat! A tanfolyami becsatlakozásokat továbbra is zavartalanul fogadjuk!

OKJ-s vizsga után EUROPASS bizonyítvány igényelhető!

A képzés célja:
A villámvédelmi felülvizsgáló felülvizsgálja azokat a külső és belső villámvédelmi berendezéseket, melyeket 2010 előtt kiadott jogszabály, illetve az MSZ 274 szabványsorozat alapján létesítettek. Megvizsgáljaés a felülvizsgálatban felhasználja a rendelkezésére bocsátott dokumentációt (tűzveszélyességi osztályba sorolás, épületek építészeti rajzai, villámvédelem tervdokumentációja, érintésvédelmi, valamint erősáramú berendezés szabványossági felülvizsgálatáról készült minősítő iratok, VVF jegyzőkönyvek)
Ellenőrzi, hogy a meglévő villámhárító berendezés megfelel-e a szükséges fokozatra előírt értékeknek.
Felülvizsgálói jelentést készít. Megvizsgálja és a felülvizsgálatban felhasználja a rendelkezésére bocsátott dokumentációt (villámsűrűség, tűzveszélyességi osztályba sorolás, épületek építészeti rajzai, az építmény helyszínrajza a csatlakozó fémes hálózatokkal, villámvédelem kiviteli és megvalósulási tervdokumentációja, érintésvédelmi, valamint erősáramú berendezés szabványossági felülvizsgálatáról készült minősítő iratok, VVF jegyzőkönyvek, árnyékolási mérési jegyzőkönyvek, villámvédelmi rendszer karbantartási napló)
Megállapítja az épületek, építmények megvalósult villám elektromágneses impulzusa elleni védelmi rendszerének osztályát (LPMS). Áttekinti a kockázat számítás bemenő paramétereit és a belső övezetek változatlanságát, ellenőrizni, hogy a számított kockázatok megfelelnek-e a jogszabály követelményeinek.
Ellenőrzi a teljes villámvédelmi rendszer (LPS és LPMS) műszaki állapotát (állékonyság, szilárdság, felületvédelem, összecsatolások, korróziós állapot, árnyékolások bekötése, árnyékoló héjak folytonossága, belső villámvédelem, vezetők rögzítése, összekötése, védelmi készülékek üzemkészsége). Minősítő iratot készít.

Modulok:
11298-12 Nem norma szerinti villámvédelem felülvizsgálata
11299-12 Norma szerinti villámvédelem felülvizsgálata

Felnőttképzési szolgáltatásaink, melyek minden jelentkező számára térítésmentesen vehetők igénybe:
00000091 Előzetes tudásszint-felmérés
00000094 Elhelyezkedési tanácsadás
00000095 Álláskeresési technikák

A tanfolyamról további információ kérhető Varga László oktatásvezetőtől a 30 9 372-114-es mobilszámon

nyomtatás

Regisztrációs lap

  1. kitöltendő
  2. kitöltendő
  3. kitöltendő
  4. kitöltendő
  5. kitöltendő
  6. kitöltendő
  7. kitöltendő
  8. kitöltendő
  9. érvényes e-mail cím