Pincérsegéd
A tanfolyam információ utolsó frissítésének dátuma: 2022. április 3, - 11:54 de.
Engedély szám: E/2020/000315
Részszakma
Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése, foglalkozásegészségügyi alkalmasság, pályaalkalmassági vizsgálat
Szakmai előképzettség: –
Képzés időtartama: 8 hónap
Képzés óraszám: 600 óra
Képzési napok: szombatonként 8.00-14.00-ig, ill. digitális munkarendben
Képzés díja: Árazás alatt! Ft, melyből 30 000 Ft. beiratkozási díj + havi részlet ( ./hó)
Kamatmentes havi részletfizetés (minden hó 15-ig).
Az új részszakmát elvégző résztvevőink, akkreditált vizsgaközpont által szervezett szakmai vizsgát tesznek.
A képzés az új felnőttképzési törvény előírásai szerint hamarosan indul.
A képzés célja:
A pincérsegéd a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segéd feladatokat lát el. A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez. Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.
Főbb témakörök:
– Munka és balesetvédelem
– éttermi tevékenységek, feladatok
– üzemeltetési feladatok.
– Készletezés, leltározás
A tanfolyamról további információ kérhető Varga László oktatásvezetőtől a 30 9 372-114-es mobilszámon!